11 octombrie 2015

Camino de Santiago - Drumul spre tine - Povestea mea

Pentru unii, drumul către sine înseamnă o rugăciune, o carte, o încercare sau o privire a celui iubit. Pentru alţii, calea către propriul eu este chiar drumul. Camino de Santiago este un drum de pelerinaj de peste 1000 ani, fiind al treilea mare pelerinaj creștin, după cele spre Ierusalim și Roma, drum pe care au pășit regi, împărați și părinți ai bisericii, precum Francisc de Assisi, principele Felipe, moștenitorul tronului Spaniei, actorii Anthony Quinn și Shirley Mclaine, scriitorul brazilian Paulo Coelho. În zilele noastre, zeci de mii de pelerine străbat acest drum, cu credință, interes si dorință de autodepășire.

Camino de Santiago este o Cale foarte vie întreţinută de trăirile, povestile şi amintirile fiecărui loc şi ale fiecărei persoane care a fost sau care va veni. Aici există continuitate și o curgere a timpului specială. Pe Camino amănuntele sunt mult mai importante decât în viaţa obişnuită, totul se amplifică, totul se limpezeşte şi te trezeşti în faţa ta.  Drumul acesta  este o întâlnire cu tine şi cu trecutul tău care te însoţeşte la tot pasul, devine astfel un drum în memorie, după care nimic nu mai poate fi la fel. 

Mărturisesc cu modestie că sunt unul dintre acești pelerini. Care au parcurs 750 kilometri pe jos, cu emoție, cu credintă, cu sperantă. Cu gîndul că voi găsi liniștea, pacea cu sufletul meu. Un om simplu, care iubește oamenii. Care iși dorește să vadă lumea. Să cunoască, prin orice mijloc. Să schimbe ceva în universul propriu. Să lase ceva în urma trecerii sale.


Astfel, s-a născut o poveste. O poveste nu despre mine, omul cu o experiență de viață altfel, ci despre drumul sinuos și aspru către sufletul nostru, către împăcare, către iertare. Un mod de a descoperi că dragostea poate fi Calea. O poveste despre oameni și poveștile lor. O poveste care răspunde la întrebarea “de ce eu?!” 

Cartea se numește “Drumul spre tine” și a apărut în luna septembrie la Editura Cetatea Doamnei Piatra Neamț. Ea va fi disponibilă la vînzare la Libraria Cetatea Doamnei din Piatra Neamț; pentru cei care nu sunt din Piatra Neamț, cartea se livrează doritorilor, prin curier/poștă, în urma unei comenzi transmise prin email (gianina.paun@gmail.com) sau comentariu pe acest blog.

4 comentarii:

 1. Am citit "Drumul spre tine" cu sufletul la gura, așa cum citeam romanele polițiste în adolescență,"caminand" împreună cu tine, Gianina, către Santiago de Compostela,către tine, către Viață și Adevăr și Frumusețea pură a lucrurilor. Îți mulțumesc din suflet pentru că m-ai făcut părtașa la El Camino al tău.

  RăspundețiȘtergere
 2. buna ziua. mi as dori si eu cartea aceasta.mai este disponibila? cum o pot comanda? adresa mea de email este vavaly2014@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua, as dori si eu cartea dumneavoastra ”Drumul spre tine”. adresa de mail silviaafrodita@yahoo.co.uk Va multumesc frumos

  RăspundețiȘtergere
 4. Un Caminante / Chișinău9 iulie 2017, 05:32

  Felicitări pentru această reușită !

  http://moldemi.com/group/blogs/98/126/86-el-camino-portugues-iunie-2017

  RăspundețiȘtergere