28 septembrie 2014

Ca o furtunaDuminica...
Este ziua in care lucrurile se asaza. Zi de repaus. O pauza. Respiram. Este ziua in care din ce in ce mai des, ma intorc de la munte. De pe drumuri. Este ziua in care ma intorc acasa. In mine. Cu mine. Mai plina sau mai goala de impresii, emotie, ganduri. Este o zi buna, de regula.
Este prima zi din cele ce urmeaza. Cand ne pregatim pentru un nou ciclu de 7 zile sau mai multe. Cand ne adunam, daca asa zisul weekend a fost zbuciumat. Este ziua in care sunt cel mai bine sau cel mai rau din toata saptamana. Este ziua cu alb si negru. Este ziua extremelor. Dar e o zi buna.

E o toamna ciudata. Cu soare si nor. Cu ploaie in rasarit si curcubee peste zi. Cu povesti neterminate. Cu emotii reprimate. Cu indoieli servite la micul dejun. Cu cantece de inima albastra pana-n zori de zi. Cu planuri mari si limite omenesti.  

Ma simt deseori o furtuna de vara. Creste in mine un tumult de trairi asezate picatura cu picatura, luate cu-mprumut in zile de foc sau furate cu indrazneala tiganilor cersetori, la ceas de seara tarzie. O simt cum vine, cu murmur de val sau cu o liniste suspecta . Uneori, cu scantei de fulger taios. Alteori, ma surprinde chiar si pe mine, vine tiptil, pe neanuntate, cu iz de trecut sau de poveste incalcita si mereu nerezolvata. Uneori se aud tunete. Lucesc fulgere. Cade grindina, marunta si deasa, sfasiind perdeaua de liniste si detasarea de zi cu zi. Alteori e o ploaie racoroasa de vara  cu nori de ganduri negre si solutii de culoarea curcubeului si efemere ca si el. 

In fiece caz, furtuna trebuie traita. Nu o pot ocoli, nu ma ocoleste. Nu o pot ignora. Precum copiii descult, in baltile cu noroi, cu genunchii juliti si obrajii rosii, sunt trup si suflet  furtuna si ploaie si soare. Caut lumina. Zambetul. Scanteia. Provocarea este sa accept. Si sa daruiesc. Am aflat asta acolo unde nu e loc de grija, de intristare sau de indoiala. Acolo unde ma intalnesc doar eu cu mine. De unde ma intorc mereu, alt om;  Ceea ce nu e neaparat un lucru rau. Sau nu e neparat un lucru bun :)

Duminica e o zi buna pentru intrebari. Si pentru raspunsuri. Fiecare cu ale lui !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu