20 iulie 2014

Vara lui 2014

Îţi mai aduci aminte vara lui 2014 ?

Vara aceea care n-a mai venit, vremea s-a împiedicat şi a vărsat numai ploi sărate pe pamînt. Şi curcubee colorate printre nori ameninţători. 

Vara aceea a stat sub semnul schimbării, s-au schimbat oamenii, s-au schimbat impresii, s-au schimbat reguli. Unele au dispărut, au căzut ziduri şi s-au clădit globuri. De cristal, fin şi preţios, pe alocuri străveziu; Vara aceea în care am devenit  vulnerabili, cînd nopţile au fost doar un pretext, scurte şi intense ca un sărut neterminat. Era un cer greu de stele, pînă la pamînt, o iarba veselă  şi flori, infinit de multe flori şi atît de puţini oameni. Şi atîta singuratate încat gandurile bubuie, se aud bătăile inimii ca un tumult de ape revărsate.

Vara lui 2014 a fost cea mai fragilă din toate cîte le-am trăit - viaţa noastră a curs între munte şi mare, între noapte şi zi, între emoţie şi cenzura raţiunii.

A fost o vară altfel, pe care ţi-o vei aminti cu zîmbet, peste mulţi ani, povestind nepoţilor poveşti cu oameni dispăruţi şi drumuri nesfîrşite …

Un comentariu:

 1. In biserica “Philadelphia” din Portland, Oregon, Petru Lascau spunea in urma cu apromixativ un an: “I-am spus fratelui pastor Vasile Cinpean ca daca nu se intelege cu voi sa faca si el ce-am facut eu” (adica sa ia o mana de oameni si sa deschida o alta biserica pe strada vecina si eventual sa-si puna nevasta lidera femeilor din biserica…). Iata filmuletele de referinta:

  http://www.youtube.com/watch?v=lFnqu3QQSuw

  si aici:

  http://www.youtube.com/watch?v=yeC_5fvHuh0

  Nu as avea nimic de spus daca la noua biserica formata nu ar practica exact aceleasi metode vechi, perimate, nebiblice, pt care a fost inlaturat de la conducerea bisericii Filadelfia din Chicago si Elim din Arizona. Doar forma e noua (worship in loc de fanfara si filmulete in loc de orchestra) dar principiile dupa care se ghideaza sunt aceleasi: nepotism, lipsa de transparenta, priveste biserica un business personal, nu anunta in biserica sumele care se aduna pt colecte speciale (pt ca niciodata nu da toata suma care se aduna pt cauza respectiva), manipulare, fuga de raspundere, s-a pus pe sine patronul bisericii (presedintele corporatiei Agape) etc. Ce e nou de fapt la Agape, din moment ce toate aceste chestiuni de fond sunt vechi, dintre cele mai perimate?

  http://rousa.blogspot.com/2014/07/pastorul-petru-lascau-nu-este-usor-sa.html

  E trist cat timp pastori de acest gen conduc bisericile romanesti din SUA.

  RăspundețiȘtergere