4 martie 2014

Campanie de donare de carti si rechizite

Clubul Ecoturistic Dr Gh Iacomi, in parteneriat cu Organizatia World Vision Romania demareaza o campanile de colectare de carte, al carei scop este ca mai mulți copii din centre de plasament sau scolari din zone defavorizate din zona Moldovei sa aiba acces la educatie si cultura.
Intr-o lume in care auzim tot mai des ca lectura nu mai este o obisnuinta, exista copii si adolescenti care și-ar dori sa citeasca, dar nu au acces la carti. Si exista parinti care pun cartea ultima pe lista de prioritati. Nu pentru ca asa vor, ci pentru ca lipsurile ii obliga sa faca acest lucru. Exista scoli fara o biblioteca. In aceasta lume in care exista oameni cu drag de carte, existam si noi. Cei norocosi ca am descoperit ca si lectura te face om intreg. Dragul nostru pentru cuvantul tiparit va fi deplin doar atunci cand il vom împarti si cu altii.
Asa ca, va propunem sa-i ajutam pe cei mai putin norocosi ca noi. Cum? Daruind din ceea ce ne prisoseste sau nu ne mai foloseste. Daruind o carte, un manual, un caiet, o cutie de creioane colorate, nefolosite si care pot sa bucure un alt copil. Daca nu poti dona, distribuie si da mai departe informatia despre aceasta campanie.

Prima etapa a proiectului se desfasoara in perioada martie 2014 – iunie 2014 si va avea ca beneficiari copii din categorii dezavantajate din zona Moldovei, aflati in grija unor institutii slab dotate din punct de vedere al numarului de materiale culturale existente sau provenind din familii defavorizate, al caror acces la cultura este limitat sau inexistent.

A doua etapa a proiectului va avea loc in perioada iunie 2014– septembrie 2014 si va avea ca beneficiari institutii scolare ale caror biblioteci au un fond de carte inexistent sau insuficient.

A treia etapa este derulata pana la finalul anului 2014 si transforma practic proiectul intr-un program continuu de donatie de carte.

Cum se procedeaza:

-Cauti prin biblioteca de acasa si vezi ce carti nu iti mai trebuie si de care altcineva ar putea avea nevoie mai mare(sau daca te simti mai generos, cumperi carti/rechizite special pentru asta).

-Te gandesti la o “dedicatie”(sau un mesaj) pe care vrei sa i-o transmiti copilului care va citi cartea respectiva. Daca vrei sa lasi cartea intacta, poti sa scrii pe o foaie sau o felicitare ori altceva (fii creativ!)

-Aduci cartile la unul din punctele de colectare din Str. Mihail Sadoveanu, nr 21, Piatra Neamt, judetul Neamt, la sediul Clubului Ecoturistic Dr Gh Iacomi sau la Bloc Turn Ozana, Bulevardul Decebal, nr 3, Bl E2, ap 9- Agentia de turism Sara Voyage SAU ne suni si venim sa le luam noi, daca sunt mai multe.

RECOMANDARE: Este indicat ca toate cartile donate sa fie utilizabile, noi sau intr-o stare foarte buna, si ar fi ideal sa fie pentru copii si/sau tineri. Cu cat este mai veche o carte, cu atat ea devine mai nociva din punct de vedere biologic, din cauza ciupercilor si bacteriilor care se dezvolta acolo.

PUNCTE COLECTARE CARTI:

Sediu Clubul Ecoturistic Dr Gh Iacomi: Str. Mihail Sadoveanu, nr 21, Piatra Neamt, judetul Neamt, Luni-Vineri 09.00-12.00, telefon 0753225577- Nicoleta Panoschi


Agentia de turism Sara Voyage: Bloc Turn Ozana, Bulevardul Deecebal, nr 3, Bl E2, ap 9, Piatra Neamt, Luni-Vineri 09.00-15.00, telefon 0740 708704 – Gianina Paun

Pentru cei ce doresc sa doneze dar sunt din alte orase, cartile pot fi trimise prin posta sau curier, la adresa Clubului. Va multumim !

Un comentariu: