6 martie 2013

Chemarea Ingerului - Guillaume Musso

Anul acesta mi-am propus sa citesc, cat mai mult :). Asa ca, primesc carti, iau cu imprumut, cumpar, citesc. Cea mai recenta, primita cadou, am citit-o in cateva ore, intr-o noapte de sambata in care m-a prins vremea acasa. Este vorba de Chemarea Ingerului, de Guillaume Musso, face parte din colectia “Strada Fictiunii”.
Intriga e aparent simpla, pe aeroportul Kennedy, in New York, in sala de asteptare aglomerata, un barbat si o femeie se ciocnesc, isi cer scuze, apoi fiecare isi vede de drumul lui, fiecare cu telefonul celuilalt :). Madeline si Jonathan sunt protagonistii principali, despartiti de zece mii de kilometri: ea are o florarie la Paris, el se ocupa de un mic restaurant la San Francisco.
O data ajunsi la destinatiile lor, descopera ca au incurcat telefoanele mobile, ceea ce le complica viata in prag de sarbatori. Curiozitatea ii indeamna sa cerceteze telefonul celuilalt, iar ceea ce descopera e un intreg roman politist !
Mai multe detalii nu va dau, va spun doar ca e un roman usor de citit, relaxant, potrivit pentru un scenariu de film, desi unele aspecte sunt bine trase de par…are intriga, suspans, rasturnari de situatie, mister, inevitabil, si o poveste de dragoste, locatii boeme (v-am spus ca sunt indragostita de Paris, da :) ?!). Lectura placuta ! si 3 citate :)

“Un secret pe care-l pastram este ca un pacat pe care nu-l marturisim nimănui: germineaza, se alterează in noi si nu se poate hrani decat cu alte secrete”. ( Juan Manuel de Prada)

“Exista fiinte al caror destin este sa se intalneasca. Oriunde ar fi. Oriunde s-ar duce. Intr-o buna zi, se vor intalni”. (Claude Gallay)

“Cei mai frumosi ani sunt cei pe care nu i-ai trait inca” (Victor Hugo)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu