23 iulie 2010

Qui prodes ?!


cui foloseste ?!
Moartea Madalinei Manole m-a socat...nu am fost fan, mi-a placut si am ascultat-o, acum cativa ani,tineri fiind :)

Curiozitatea m-a facut sa urmaresc stirile si cateva din emisiunile dedicate mortii ei(din pacate, nu si ei), m-a uimit numarul care n-au ratat ocazia sa-si dea cu parerea;
mi-au lasat un gust amar; in prima faza, cand prima "cauza" dezbatuta a fost faptul ca nu mai aparea pe scena, la emisiuni, ca nu mai era difuzata, s-au gasit destui care sa spuna:" si eu am vrut sa ma sinucid, si eu m-am gandit sa fac asta" etc etc; apoi au inceput acuzele adresate sotului ei, ca n-a avut grija de ea, ca n-a dus-o la psiholog, etc etc; apoi a aparut el sa vorbeasca despre altfel de probleme,de alta natura,traume, blesteme, un altfel de "rau"; acum nu mai spune nimeni "si eu am simtit ca m-a blestemat cineva si-mi merge rau"....

ma ingrozeste ce vad si ce aud... ma ingrozeste pana unde pot sa mearga speculatiile, discutiile, pana unde ajung curiozitatea si intrebarile ziaristilor/telespectatorilor;ma ingrozeste multitudinea de amanunte "picante" scoase la iveala de amici, cunostinte, sot, parinti....cui foloseste sa aflam ca a fost la biserica ? ca s-a rugat? ca nu voia sa mearga la psiholog, de teama"sa nu se afle", ce fel de specialist este acel bioterapeut care da interviuri despre cum a incercat el sa o trateze pe Madalina, despre starea in care era, despre esecul lui de a o vindeca ??? unde este dreptul la intimitate ? unde este confidentialitatea dintre medic si pacient ???

ma gandesc la parintii ei si la ceea ce spun....vor casa,masina si copilul. plus drepturile de autor. Oare cum te poti gandi la asa ceva, cand tocmai ti-ai ingropat copilul, sange din sangele tau si nu pe Madalina Manole(ea va trai prin muzica ei, atata timp cat cei ce o plang sau se declara fani o vor asculta sau ii vor cumpara cd-urile)????

Nu inteleg cui folosesc toate aceste emisiuni, aceste intrebari al caror raspuns nu cred ca il va da nici sotul, nici parintii, nici prietenii; cate sunt in sufletul unui om, de-a lungul unei vieti si cati cunosc adancurile sufletului omenesc ???
Oare nu ar trebui lasati acesti oameni in pace, sa-si planga sotia, mama, fiica, omul care a fost Magdalena, omul care a murit de fapt, dincolo de impresiile celor din jur, aparute abia dupa moartea ei, dincolo de speculatii, vraci, vraji si alte rele asemenea.....?????

Dumnezeu s-o ierte...Asculta mai multe audio Muzica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu