15 iunie 2010

ANTALYA 2010


ANTALYA....
"Este capitala regiunii mediteraneene, la distanta de o ora si 30 de minute cu masina din muntii Toros. Combinand istoria cu cultura, Antalya este de drept numita capitala turismului din Turcia. Orasul a fost transformat intr-un centru cultural si turistic prin hotelurile tematice din zona, centrul vechi rustic al orasului in care cladirile istorice sunt protejate, cat si prin vastigiile arhitecturale in stil bizantin si roman.

Printre cele mai importante locuri de interes turistic din oras: Kaleici, centrul istoric al orasului care poarta amprenta multor civilizatii; Muzeul Antalya, unul dintre cele mai reprezentative muzee arheologice din lume; Poarta Imparatului Hadrian, arcul ornamental din piatra construit in secolul II i.h. in onoarea imparatului Hadrian; numeroase moschei.

Orasul Antalya are alaturi plajele Konyaalti si Lara, bine cunoscute pentru frumusetea lor si pentru apa foarte limpede.
Antalya este o regiune scaldata in raze de soare pentru 300 de zile pe an, un paradis pentru baile de soare, inot si activitati sportive ca: surfing, ski de apa, navigat, alpinism si multe altele. Coasta Turceasca este dotata cu hoteluri de lux cat si cu locuri de cazare pe care si le poate permite orice turist. Ospitalitatea oamenilor din Antalya iti face vacanta confortabila si distractiva.

Ruinele orasului, Termessos sunt vizibile pe un platou pe partea vestica a Muntelui Solymosla la 1050 metri inaltime ce se gaseste in Parcul National Gulluk, aflat la nord vest de Antalya.Un paradis al vacantelor este centrul coastei Turcesti, Antalya este un oras de peste un milion de locuitori. Portul sau uimitor, orasul rustic vechi si clima blanda l-au transformat intr-o destinatie favorita pentru iubitorii de yahting. Avand cele mai frumoase si mai populate dintre plajele Turciei, Antalya ofera nopti minunate si peisaja care iti taie rasuflarea. Antalya este locul in care atmosfera edificiilor moderne se impleteste cu aura de mister a unui imperiu apus, un taram mangaiat bland de lumina carismatica a semilunei, simbolul suprematiei orientale,

Muntii regiunii Toros se ridica imediat in spatele coastei. Intreaga lungime dintre plaja Konyaalti si Peninsula Kirlangic este o rezervatie nationala numita Parcul National Olympos. Istoria peninsulei antice Lycian este trasata din epoca neolitica cu colonizarile la Beldibi.
Cei 42 de km ai drumului din Antalya la Kemer trec printr-un spectacol montan. Acest oras "resursa" a fost cu grija construit, combinand peisajul din regiune oferindu-i un mediu ideal pentru o vacanta minunata. Portul Kemer construit la ultimele standarde cu tot echipamentul necesar, permite proprietarilor de yahturi sa-si petreaca timpul in apele si plajele din sudul orasului. Cumparatorii pot achizitiona in minunata regiune suveniruri de cea mai buna calitate. Aici poti vedea ruinele bailor, poarta Hadrians Gait si acropolele care releva istoria acestui oras. Daca vrei sa vezi o priveliste spectaculoasa, priveste din sudul portului spre muntii Tahtali. Plajele incercuite de munti reprezinta un loc minunat de petrecere a timpului, cu ape in care se poate inota in siguranta."

Antalya a fost prima oprire in infotripul organizat cu multa grija de cei de la Premium Holidays, carora tin sa le multumesc inca o data, precum si de agentia partenera locala 3E Travel Agency; organizarea a fost aproape ireprosabila, petrecerile au fost de neuitat, ghizii la fel :), iar regiunea in sine, o mare surpriza pentru mine; am vazut hoteluri cum nu credeam ca exista, servicii de 5 *plus si in plus, am scapat de anumite prejudecati....si mai presus de toate, am cunoscut Oameni deosebiti, am ras cu lacrimi si ne-am distrat cat sa ne tina o vara intreaga (de fapt, pana data viitoare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu