13 noiembrie 2009

Pacientul EnglezInspirat din romanul lui Michael Ondaatje, Pacientul Englez, regizat de Anthony Minghella, a castigat noua premii Oscar, doua Globuri de Aur si sase premii Bafta.

Actiunea filmului se desfasoara in perioada celui de-al doilea razboi mondial si descrie povestea de dragoste dintre Contele Laszlo de Almasy (Ralph Fiennes) si Katharine Clifton (Kristin Scott-Thomas). In prezent ars si amnezic, cel denumit generic pacientul englez este ingrijit de o asistenta pe nume Hana (Juliette Binoche) intr-o manastire abandonata din Italia.

Tot ceea ce i-a mai ramas este o carte cu scrierile lui Herodot, in care acesta si-a adaugat multe sale notite. Dupa o serie de flashback-uri in care isi aminteste ceea ce s-a intamplat, aflam ca el este de fapt un geograf ungur, venit in Desertul Sahara ca sa intocmeasca harti din partea Societatii Regale de Geografie. Almasy se indragosteste de sotia colegului sau, Geoffrey Clifton (Colin Firth), cu care are o scurta dar intensa aventura.

In paralel, Hana, asistenta care il ingrijeste pe pacient, traieste o poveste de dragoste frumoasa cu Kip (Naveen Andrews), un militar de origine indiana specializat in dezamorsarea bombelor. Pe parcurs, la manastire isi face aparitia David Caravaggio (Willem Dafoe), cunoscut sub numele de Moose, un canadian care si-a pierdut degetele aratatoare de la maini in timpul unui interogatoriu, aparent din cauza lui Almasy.....

muzica este deosebita, imaginile sunt coplesitoare, povestea cutremuratoare .... un film ce merita vazut si revazut, parerea mea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu