23 februarie 2009

iubim....in alta parte

""Iubim locurile pe unde trecem şi pe care poate le vom lăsa pentru totdeauna în urmă, iubim clipele ştiind că nu se vor mai întoarce, ne iubim părinţi, prieteni, amoruri, copii, omul de lângă noi, idolii, dascălii, ne iubim pe noi. Şi totuşi, rămânem adesea fără iubiri, ca şi cum ele s-ar duce, uneori ar muri, s-ar îngropa pur şi simplu, sau ar dispărea precum iluziile, visele.

Iubim în joacă sau iubim sfânt, pasional sau tandru, cu voluptate sau molcom, în neştire, în taină, sau posesiv, devorant, făţiş, expus, iubim sacru, iubim cu disperare, iubim cu atâta devotament uneori, iubim parşiv şi şantajist alteori, iubim de nu se poate, iubim imposibil de cele mai multe ori.

Iubim până când nu mai ştim ce este iubirea, plângând sau râzând în hohote, iubim cu teamă sau cu groază, iubim în solitudine, iubim în şoaptă. Câteodată cu supunere, alteori înstăpânindu-l pe celălalt de parcă ar fi regatul nostru.

Iubim feciorelnic şi curat, iubim nuanţat sau în alb-negru, iubim duios şi gingaş, iar alteori furtunos, sau cu neputinţă.

Iubim prea departe, o iubire apusă, o iubire smulsă, aparent uitată, rămasă în noi, în tainele noastre, deşi trecem pe alte străzi, pe altă bancă ne aşezăm, primim alte săruturi, facem în bune dimineţi altă dragoste, creştem acest copil, păstrăm un temei şi un legământ... Ochii uneori ne rămân căutând nu se mai ştie unde, de când, în cu totul altă parte.

Iubim. Mereu. Şi mereu în altă parte""

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu